ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαφανείς Μεμβράνες (Aligners)

  • 100% εξατομικευμένη θεραπεία
  • Ψηφιακά σχεδιασμένη θεραπεία με διαφανείς μεμβράνες (aligners), που μπορούν να αφαιρεθούν και μετακινούν σταδιακά τα δόντια
  • Invisalign, Orthocaps, Clear Aligners

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αφαιρούμενοι Νάρθηκες

100% εξατομικευμένη, ψηφιακά σχεδιασμένη ορθοδοντική θεραπεία με σειρά διαδοχικών διαφανών μεμβρανών (aligners) που αλλάζουν κάθε επτά έως δέκα μέρες και σταδιακά μεταφέρουν τα δόντια στις σωστές τους θέσεις.

Δυσαρμονίες οδοντικής- κυρίως- φύσεως μπορούν να διορθωθούν με αυτή την τεχνική, με μεμβράνες που μπορούν να αφαιρεθούν από το στόμα για το φαγητό και το βούρτσισμα. Διάφανη ρητίνη τοποθετείται σε κάποια δόντια (attachments) για σωστά και προβλέψιμα αποτελέσματα.

Κατασκευάζονται μετά από ψηφιακή τρισδιάστατη σάρωση των δοντιών και λεπτομερή σχεδιασμό των μετακινήσεων από την ορθοδοντικό σε εξειδικευμένο εργαστήριο στις ΗΠΑ (Invisalign, Align Technology).

Πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής, πέραν του ότι θεωρείται από τις πλέον αισθητικές επιλογές, είναι ότι δε δυσκολεύει τη στοματική υγιεινή και μπορεί ο νάρθηκας να αφαιρεθεί εάν χρειάζεται.

Είναι ιδανικό για θεραπείες υποτροπών (απόκλιση δοντιών μετά από παλαιότερη ορθοδοντική θεραπεία με ακίνητους μηχανισμούς ή διαφανείς νάρθηκες), θεραπεία ενηλίκων με αυξημένες αισθητικές απαιτήσεις καθώς και θεραπεία εφήβων κατά περίσταση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πλημμελούς στοματικής υγιεινής όπου η τοποθέτηση ακίνητων μηχανισμών δυσκολεύει τον αποτελεσματικό καθημερινό καθαρισμό των δοντιών.