ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ;

Τι είναι η Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική είναι αναγνωρισμένη ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τις δυσαρμονίες των δοντιών και των γνάθων που δημιουργούν λειτουργικά αλλά και αισθητικά προβλήματα στο στοματοπροσωπικό σύμπλεγμα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΕΙΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ;

Τι είναι ο Ειδικός Ορθοδοντικός

Ο ειδικός ορθοδοντικός είναι οδοντίατρος με τριετή τουλάχιστον μετεκπαίδευση στον τομέα της ορθοδοντικής και ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση των δυσαρμονιών αυτών, δημιουργώντας ένα όμορφο, υγιές χαμόγελο που συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πέρα από ένα όμορφο χαμόγελο,  βοηθάει στη λειτουργική αποκατάσταση του στόματος και των γύρω ιστών, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός αρμονικού προφίλ με ισορροπία μεταξύ σκληρών (δόντια, γνάθοι) και μαλακών (χείλη, πιγούνι) μορίων.

Digital orthodontics

Στο ιατρείο μας θέλουμε πάντα να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε ασθενή που μας εμπιστεύεται. Αυτό το επιτυγχάνουμε κατ’ αρχάς με προσεκτικό σχεδιασμό και ανάλυση πριν ξεκινήσει η ορθοδοντική θεραπεία. Εδώ έρχεται να μας βοηθήσει και η τεχνολογία, με τη μορφή ψηφιακής αποτύπωσης (με το Trios scanner της 3Shape που έχουμε ενσωματώσει στην πρώτη εξέταση από το 2018), αλλά και με τη χρήση λογισμικών υψηλής ακρίβειας για την ανάλυση των ακτινογραφιών και φωτογραφιών και φυσικά το σχεδιασμό της θεραπείας.

Πλέον μπορούμε με μεγάλη προβλεψιμότητα να σχεδιάσουμε τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να έρθουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με τον πιο σωστό και γρήγορο τρόπο.

Οπότε, ψηφιακή ορθοδοντική δεν είναι η αυτοματοποίηση της θεραπείας. Είναι ο συγκερασμός της βαθιάς γνώσης και εμπειρίας με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά βοηθήματα ώστε κάθε ασθενής να λαμβάνει την βέλτιστη θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.